Как да реша задача по математика?

Как да реша задача по математика?
Решихме да направим едно кратко ръководство към често задавани въпроси: как да реша задачата или как да решим задачи по математика, или може би по-точен въпрос - как да реша задачата по правилен начин?

Анализирай добре условието

Първата и най-важна стъпка при решаването на всяка задача е внимателното и правилно анализиране на условието. Прочетете го внимателно няколко пъти, за да се уверите, че сте разбрали какво е дадено, какво се търси, какви са пропорциите или взаимовръзките между величините. Отбележете цялата информации и опишете всичко - Дадено: ........     Търси се: ........     Решение: ........    

Направете ясен чертеж и ползвайте чернова

След като сте разбрали условието, направете ясен и правилен чертеж на задачата и започнете решението на чернова. Това може да включва скициране на фигури, построяване на графики или изобразяване на променливите, които участват в задачата. Чертежът е много важен и понякога правилния чертеж е половината решение на задачата - като пример може да разгледате стъпките: как да решаваме текстови задачи. Ако има непознати термини или сте забравили значението им, проверете ги чрез Списък на математически понятия.

Използвайте правилната формула или метод според учебния материал

След като сте направили чернова и разберете какво трябва да направите, използвайте подходящата формула или метод за решение на задачата според учебния материал (докъдето сте стигнали).

Направете проверка на решението си

След като сте приложили формулата или метода, изчислете решението си. Винаги проверявайте своите изчисления и резултати, за да сте сигурни, че решението е вярно.

Проверете за по-кратко решение

След като сте решите задачата, прегледайте я отново и проверете дали има нещо излишно в решението. Така можете да оптимизирате решението си и задачата да стане по-кратка и лесна за разбиране.

Упражнявайте се редовно

Най-добрият метод за успешни решения са упражненията - решавайте задачи редовно! За да се справите по-лесно с математическите задачи, решавайте толкова задачи, колкото можете. Решавайте не само домашните, но и допълнителни задачи от сборник или учебната тетрадка.© от


Блог за решени задачи и домашно по математика

Решени задачи за домашно по математика

Предлагаме решени задачи

• Решения на задачите от учебно помагало
• Решения на задачите от учебна тетрадка
• Решения на задачите от самоподготовка
• Решения на задачите от някои сборници
• Решения на задачите от учебника
Пробен изпит
Онлайн тест
Онлайн урок с учител по математика
Онлайн урок с учител по информатика
Онлайн урок с учител по информационни
Онлайн урок с учител по програмиране C#
Онлайн урок с учител по програмиране C++
Онлайн урок с учител по програмиране PHP
Онлайн урок с учител по Ексел / Excel / Офис
Онлайн урок с учител по HTML,създаване сайт

Свържете се с нас при проблеми или въпроси: info@zadachite.net