Решени задачи от учебник на Архимед за 7 клас

Решени задачи от учебник на Архимед за 7 клас
Издателство Архимед е едно от водещите издателства на учебници в България. А един от техните най-използвани учебници е "Математика за 7. клас" от авторите Здравка Паскалева, Мая Алашка, Райна Алашка от 2018 година. Учебникът на Архимед е съобразен по новата програма на МОН.

Едно от големите предимства на този учебник е, че учебният материал е представен разбираемо, а всички решени задачи в урока са описани подробно и разбираемо. Това е особено полезно за учениците, които имат затруднения в определени теми. Подробните решения им помагат да разберат материята по-добре и да преценят какво точно трябва да правят по-добре, за да решат задачите след урока или задачите за домашно.

В учебника има много задачи и примери, които са подходящи за подготовка за Националното външно оценяване (НВО) по математика за 7. клас. Важно е да се има предвид, че за да се постигне добър резултат на НВО, е необходима добра и постоянна подготовка с много решени задачи.

Един от начините за подготовка е да се решават възможно най-много задачи от учебника и учебната тетрадка. Това помага да се усвоят материалите и да се научат различни методи за решаване на задачи. Освен това, решаването на задачи от учебника помага да се развие умението за анализ и решаване на проблеми и задачи по други предмети
Издателство Архимед предлага и други учебни пособия, като УТ1 - учебна тетрадка 1, УТ2, Книга за ученика - това е сборник с тестове и много задачи.

Освен учебника, сборника и двете учебни тетрадки, могат да се използват и други източници за подготовка за НВО по математика. От издателство Архимед предлагат учебно помагало за НВО - "Книга тестове за НВО". Това за тестове, подобни на тези от НВО с много задачи, даващи добра база за подготовка за изпита за учениците от 7 клас.

Изпитът след 7 клас е много важен, защото е ключът към постъпване в желаната гимназия или профилирано училище. Затова подготовката за националното външно оценяване е от голямо значение за всеки ученик.


© от


Блог за решени задачи и домашно по математика

Решени задачи за домашно по математика

Предлагаме решени задачи

• Решения на задачите от учебно помагало
• Решения на задачите от учебна тетрадка
• Решения на задачите от самоподготовка
• Решения на задачите от някои сборници
• Решения на задачите от учебника
Пробен изпит
Онлайн тест
Онлайн урок с учител по математика
Онлайн урок с учител по информатика
Онлайн урок с учител по информационни
Онлайн урок с учител по програмиране C#
Онлайн урок с учител по програмиране C++
Онлайн урок с учител по програмиране PHP
Онлайн урок с учител по Ексел / Excel / Офис
Онлайн урок с учител по HTML,създаване сайт

Свържете се с нас при проблеми или въпроси: info@zadachite.net